';

The Amazone Challenge

Download de gratis brochure!

Voornaam

Achternaam

E-mailadres*

Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van het CarChallenge nieuws.


The Amazone Challenge

CarChallenge organiseert voor de vierde keer dit prachtige avontuur. The Amazone Challenge is bedoeld voor 4×4-rijders die uitkijken naar uitdagend autorijden. Iedere 4×4 is geschikt om de Amazone te overwinnen, mits voorzien van de juiste banden en een kundige chauffeur!

Alles over de The Amazone Challenge

Regenen doet het altijd in de Amazone en de route is op veel plaatsen onverhard. Het regenwoud is op sommige plaatsen zo ondoordringbaar dat er niets anders opzit dan de ferry te nemen. Een onmisbaar element in dit geweldige avontuur.

De start vindt plaats in Paramaribo. Omdat hier de auto’s naartoe worden verscheept. Bij aankomst staan ze klaar voor het beste hotel van Paramaribo.

  • Bezoek aan Suriname
  • De Kaieteur watervallen in Guyana
  • Rijden van de Trans Amazonia
  • Oversteek met de ferry over de Amazone (2 nachten)
  • De vele onverharde kilometers
  • De overweldigende natuur
De Gebieden
Die we aandoen
We starten in Suriname, en via Guyana en Brazilië komen we weer terug waar we begonnen zijn. Zoals de naam al zegt, het Amazone regenwoud staat centraal.
Het Idee
Creëren van verhalen
Onvervalst en bereikbaar avontuur voor iedereen. In de grootste jungle van de wereld.
De Auto
Die we aanraden
Sowieso een 4x4. AT banden zijn een must. Wel is het belangrijk dat de auto niet hoger is dan 2.18 meter.

De Essentie

Image module

De accommodatie

We beginnen in het beste hotel van Suriname en slapen in een prachtige jungle lodge. In Guyana is de accommodatie ook prima, in de Amazone zijn de hotels eenvoudig. Een aantal onderkomens zijn zelfs primitief.

Dagen: 21 – uit en thuis

Het eten

De regionale keuken staat centraal en we eten graag tussen de plaatselijke bevolking. Het eten in Zuid-Amerika is goed, rond de rivieren veel verse vis, daarbuiten juist vlees. Groenten is ook goed verkrijgbaar. Lunchen langs de kant van de weg is zeker een aanrader!

Diners en ontbijt op alle dagen van The Amazone Challenge

Image module
Image module

De route

Afhankelijk van de weersomstandigheden verandert de route van makkelijk te doen naar een waar avontuur. De Challenge wordt verreden in de droge tijd, alhoewel het in het regenwoud eigenlijk nooit echt droog is.