';

The Korea Challenge

Download de gratis brochure!

Voornaam

Achternaam

E-mailadres*

Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van het CarChallenge nieuws.


The Korea Challenge

Na jaren aandringen lijkt het ons gelukt. We kunnen een Challenge organiseren naar één van de meest gesloten landen ter wereld. Noord-Korea. Maar voordat we daar arriveren, rijden we via Oost-Europa door Rusland en Mongolië en China. Na een rustdag in Beijing zetten wij de Challenge voort richting Noord-Korea.

De toegang tot Noord-Korea zal tot het laatste moment onzeker zijn. Ook zal CarChallenge uitsluitend naar Noord-Korea gaan als er een redelijk programma genoten kan worden.

Alles over The Korea Challenge

Eén van de meest gesloten landen ter wereld betreden is geen sinecure. Er is maar één grensovergang die we kunnen gebruiken en het zal je verbazen, die is druk. Tussen China en Noord-Korea wordt handel gedreven en dat gaan we merken.

Voordat het zo ver is moet er een keuze gemaakt worden. Wij rijden vanaf Europa richting het oosten, maar later aansluiten bij de groep is ook mogelijk.

Oost-Europa en Rusland zijn écht aangename gebieden in de zomer. De terrassen zitten vol, de bevolking geniet van de dagen dat het langer licht is. Mongolië is een wereld op zichzelf. Een puur en leeg land met waanzinnig mooie natuur en bijzondere mensen. In China hoeven we niet meer in colonne te rijden, we zijn zo goed als vrij in dit niet zo vrije land.

De Gebieden
Die we aandoen
Omdat verschepen naar Noord-Korea niet mogelijk is, hebben we een reis over land voor de boeg. Zomer in Rusland is gezellig, de Mongoolse steppe groots en vrij rond rijden in China is een belevenis.
Het Idee
Creëren van verhalen
In het kort: De mooist mogelijke route richting Noord-Korea, een route die uitdaging biedt. Waar verhalen gecreëerd worden.
De Auto
Die we aanraden
Een 4x4 is de meest fijne en comfortabele keuze.

De Essentie

Image module

De accommodatie

We streven naar goed, schoon en comfortabel. Uiteraard is een vijf sterren hotel in Duitsland iets anders dan in Mongolië en zijn er plekken waar “hotel” op de gevel staat, maar het meer een onderkomen betreft.

Nachten: ~30

Het eten

De regionale keuken staat centraal en we eten graag tussen de plaatselijke bevolking. Van west naar oost wordt het eten steeds Aziatischer. Zeker in Rusland is de keuken vrij ‘Hollands’ te noemen. Zuurkool en steak, het staat gewoon op de kaart.

Diners op alle rijdagen

Image module
Image module

De route

Via Duitsland, Polen en de Baltische staten rijden we Rusland in. Moskou kunnen we niet overslaan, ook de Siberische steden zijn de moeite waard. Mongolië wordt aangedaan en China vormt de springplank naar Noord-Korea, waar we niet vrij kunnen rijden. Er zullen dan ook strenge controles plaatsvinden.

Landen: 10

Inschrijfdetails

Omdat dit zo’n speciale reis is, willen we eerst vaste klanten de kans bieden mee te gaan. Daarna volgt er een open inschrijving op basis van een wachtlijst.

Over prijzen is op dit moment nog niks bekend. Vooral de vergunning voor Noord-Korea zal nog aan variaties onderhevig zijn.

Image module