The Middle East Challenge

Onze Challenge in het Midden-Oosten.

The Middle East Challenge

4 maart tot en met 26 maart 2023

Oman, Verenigde Arabische Emiraten, Saoudi-Arabië, Jordanië en Israël

  • Off road rijden in de woestijn

  • Eén van de mooiste kustwegen ter wereld

  • Een bezoek aan Petra – Jordanië

  • Finishen in het bruisende Tel Aviv

Image module

De Essentie

Image module

De route

We starten in Oman en rijden via Dubai en Abu Dhabi Saoedi-Arabië in. Dit gesloten land was tot voor kort niet toegankelijk voor toeristen, en al helemaal niet met de eigen auto. Wij doorkruisen Saoedi-Arabië en bezoeken onder andere Riyad, Mada’in Saleh en de Al-Waba krater. Bekijk onze presentatie!

Image module

Jordanië en Israel

We passeren de grens met Jordanië rijden een aantal etappes door dit prachtige land. Uiteraard slaan we Petra niet over. Na Jordanië bezoeken we het mysterieuze Israël. Uiteraard bezoeken we Jeruzalem en de dode zee. De finish is in het moderne Tel Aviv.

Vanaf Israël worden de auto’s terug verscheept naar Nederland. Na de finish van The Middle East Challenge kunt je natuurlijk ook nog een paar dagen in Tel Aviv blijven. 

Image module

De accommodatie

Hoewel de route voor gaat, overnachten we alleen in goede tot uitstekende accomodaties. Tijdens onze overnachtingen in de woestijn zetten we een luxe tentenkamp op. Niks gaat boven het slapen onder de sterrenhemel! 

Image module

Het eten

Elke avond genieten we van een gezamenlijk diner waarbij vooral de lokale gerechten op het menu staan. Tijdens de inspectietrip hebben we de restaurants geselecteerd. We zorgen dat je niet voor nare verrassingen komt te staan. Wil je er een avond zelf op uit, dan is dat ook prima – je bent immers nergens tot verplicht.