';

The World Challenge

Download de gratis brochure!

Voornaam

Achternaam

E-mailadres*

Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van het CarChallenge nieuws.


The World Challenge

Iedereen droomt ervan een échte wereldreis te maken. CarChallenge biedt nu de mogelijkheid dat op de meest avontuurlijke manier te doen, aan het stuur van je eigen auto. De start was 28 september 2014 in Amsterdam, de finish is 7 jaar later in Europa . Elke etappe duurt ongeveer 30 dagen en wordt een groots avontuur op zich. In totaal rijden we pakweg 210 dagen en bezoeken we 60 landen. Reken erop dat we de meest spectaculaire wegen en landschappen van de wereld opzoeken en gaan vinden!

Image

Alles over de World Challenge etappe 7

Afrika in 2020

Benin – Ivoorkust – Ghana – Marokko – Europa

De Gebieden
Die we aandoen
Op ieder continent houden we minimaal één etappe.
Het Idee
Creëren van Beleving
Sinds 2014 zijn er vijf etappes verreden. Van Nederland naar Oman was de eerste, gevolgd door de etappe van India naar Japan en die van Ecuador naar Argentinië. In 2018 werd Australië aangedaan, in 2019 en 2020 is Afrika aan de beurt.
De Auto
Die we aanraden
Voor The World Challenge is een 4x4 de beste keuze. Tijdens de voorbereidingsbijeenkomsten worden deelnemers uitgebreid voorzien van informatie over bijvoorbeeld de noodzakelijke aanpassingen aan de auto.

De essentie

Van de 7e etappe

De route

Het meest essentiële onderdeel is de route. Voor iedere route wordt uitgebreid informatie ingewonnen, vervolgens wordt de route in zijn geheel gereden en samengesteld door CarChallenge. De route voert door een aantal bijzondere landen in Afrika, onder andere worden Benin, Ghana, Ivoorkust, Liberia, Senegal en Marokko aangedaan. Bij de voorbereiding is er prominent aandacht voor de veiligheid in de Afrikaanse landen.

Landen: ~15

Image module
Image module

De accommodatie

We streven naar het beste dat Afrika te bieden heeft. Geen hotels van ketens, maar bijzondere regionale hotels. In Afrika is het zeker niet vanzelfsprekend dat er overal sterrenhotels te vinden zijn. We zorgen dus altijd dat een schone kamer de basis vormt. De accommodatie is belangrijk maar de route gaat altijd voor.

Nachten: ~34
Dagen: ~35
Start: 3 oktober 2020

Het eten

De organisatie voorziet in het regelen van de dinners op rijdagen. Waar mogelijk kan het dinner – indien gewenst – individueel genoten worden. Natuurlijk is de kwaliteit van het eten afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke. We streven naar goede en gevarieerde dinners.
Uiteraard is ook in ontbijt voorzien.

Image module
Image module

Excursies

Zoals tijdens iedere etappe van The World Challenge organiseren we ook in Afrika een aantal excursies. Te denken valt aan een ballonvaart, een helicoptervlucht of een rondvaart. 

Inschrijfdetails

Als eerste worden de deelnemers die aan een voorgaande etappe hebben deelgenomen door de organisatie uitgenodigd om in te schrijven. Daarna is de inschrijving open voor nieuwe teams. Inschrijving kan slechts na goedkeuring van de organisatie.

Image module