Amazone Challenge

Die Amazone Challenge ist ein 4x4-Abenteuer für alle Offroad-Fans.

CarChallenge organiseert al bijna 15 jaar autoavontuur. Wereldwijd en het hele jaar door. Een Challenge, met je eigen auto. Waarbij autorijden en avontuur centraal staat.

13 januari tot en met 3 februari 2023

Van Peru naar Suriname

  • Offroad rijden

  • Rijden in een modderige omgeving

  • Diverse hotels

  • Twee dagen varen over de Amazonerivier

  • Rijden van de Trans Amazonia

  • De Kaieteur watervallen in Guyana

Image module

De Essentie

Image module

De accommodatie

Voor The Amazone Challenge 2023 hebben wij de route aangepast. Dit jaar starten we niet in Paramaribo, maar in Lima, Peru. Deze Challenge sluit aan op The Colombia Challenge en kan dus in combinatie gereden worden!

Image module

Het eten

In Lima genieten we eerst van een het goede eten van deze culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika. Vervolgens rijden we via de historische stad Pisco naar de wereldberoemde Nasca Lijnen. Vanuit de lucht bekijken wij deze wonderlijke intens grote tekeningen in de woestijn. Dan steken wij de Andes over naar de wereldberoemde ruïnen van Machu Picchu. Na Machu Picchu volgen wij de Amazone richting het oosten. We steken de grens met Brazilië over en rijden de “Transamazonica”. 

Image module

De route

Deze verharde en vooral ook onverharde route loopt dwars door het regenwoud en is voorzien van houten bruggetjes en kleine pontjes. De Transamazonica volgt de loop van de Amazone rivier. Omdat de weg ophoudt en we toch weer richting het noorden moeten, verblijven wij twee nachten en een dag op een echte Amazone ferry.

Image module

De laatste onverharde kilometers worden afgelegd in Brazilië waarna een luxe hotel in Cayenne (Frans-Guyana) op ons wacht. De volgende dag brengen we een bezoek aan het Europese ruimtevaartcentrum om dan door te rijden naar de finish in Paramaribo, Suriname.