Wat is een Challenge?

Hier leggen we onze Challenges uit. Autoavontuur in groepsverband.

Image module

Hoe zwaar is een Challenge?

Tijdens een Challenge zoeken we naar bijzondere routes, naar uitdagingen die niet altijd voor de hand liggend zijn. Het komt aan op creativiteit en er wordt een beroep gedaan op je inventiviteit. Maar tijdens een Challenge is het ook grenzeloos genieten van de mooiste plekken op aarde. Je verbazen over bijzondere culturen en op plaatsen komen waar toeristen nooit zouden komen.

Image module

Inspectietrip

Voorafgaand aan een Challenge voert de organisatie een inspectietrip uit. Tijdens deze trip wordt de complete Challenge voorgereden en voorbereid. We doen onderzoek naar de (on)mogelijkheden en naar noodzakelijke visa en vergunningen. Het resultaat van de inspectietrip? Het definitieve programma!

Image module

Inspanning of ontspanning?

Een Challenge herbergt altijd een inspanning in zich. Ook al kan het zijn dat een Challenge geheel op het asfalt verreden wordt. Het behalen van een doel en de daarmee gepaarde inspanning maken onderdeel uit van de Challenge.

Image module

Subjectiviteit

Wat voor de een te zwaar is, is voor de ander pas het begin. Niet alleen de omstandigheden van de route zijn van invloed op de zwaarte van de Challenge, ook de fysieke en mentale gesteldheid zijn erg belangrijk. Een moeilijk begaanbare route of een kapotte band kunnen een etappe tot een heroïsche dag maken.

CarChallenge organiseert al 15 jaar autoreizen. Met je eigen auto, buitengewoon avontuur. Waarbij autorijden en avontuur centraal staan.

Aanpassingen aan de auto

Welke auto ook wordt gekozen, een goede voorbereiding is essentieel. Ook kennis van de eigen auto is een pré. Voor bijna elke Challenge zijn (kleine) aanpassingen aan de auto nodig. De organisatie heeft hier ervaring mee en voorziet altijd in uitgebreid advies.