Collen Challenge

Al vele jaren een begrip. De eerste editie werd in 2009 verreden en sindsdien is de Collen Challenge een vast onderdeel van het CarChallenge programma.

Collen Switzerland

10 september tot en met 14 september 2022

Start en finish in Zwitserland

Collen Oostenrijk volgeboekt

17 september tot en met 21 september 2022

Start en finish in Oostenrijk

  • Ongeveer 20 geweldige bergpassen in 4 etappes
  • De mooiste wegen van de Alpen
  • Comfortabele hotels
  • Iedere dag keuze uit twee routes; sport of leisure
Image module

De Essentie

Image module

De accommodatie

We streven naar goed, schoon en comfortabel. We overnachten in aansprekende, regionale hotels waar attent personeel ons in de watten legt. In Zwitserland en Oostenrijk hebben we per Collen Challenge 5 prachtige hotels geselecteerd die voldoen aan deze criteria.

Image module

Het eten

Dit geldt ook voor het eten. De regionale keuken staat centraal en we eten graag tussen de plaatselijke bevolking. Nergens smaakt een kaasfondue beter dan in Zwitserland, en nergens smaakt de Apfelstrudel beter dan in Oostenrijk. Dineren gebeurt vaak met de hele groep, al is dit geen verplichting. Je bent gewoon vrij om zelf buiten het hotel te dineren.

Image module

De route

Tijdens de Collen Zwitserland rijden we verreweg de meeste kilometers in Zwitserland. Een uitstapje naar een van de buurlanden is denkbaar, maar overnachten doen we sowieso altijd in Zwitserland. Tijdens de Collen Oostenrijk rijden we ook (bijna) alle kilometers in Oostenrijk. Ook overnachten we alle dagen in Oostenrijk.

Op sommige dagen presenteren wij ook een “leisure route”. Een etappe die net zo mooi is, maar je vroeger in het hotel brengt.