Wij zijn CarChallenge, een organisator van autoavontuur waarbij autorijden, avontuur en luxe centraal staan.

Collen Challenge

Al vele jaren een begrip. De eerste editie werd in 2009 verreden en sindsdien is de Collen Challenge een vast onderdeel van het CarChallenge programma.

Image module

De Essentie

De route

Tijdens de Collen Zwitserland rijden we verreweg de meeste kilometers in Zwitserland. In 2023 hebben we een nieuwe route en voegen we Italië toe aan het programma!

Op de meeste dagen presenteren wij een “leisure route”. Een etappe die net zo mooi is, maar je vroeger in het hotel brengt.

Ook in 2023 rijden we de Collen Oostenrijk, we geven Slovenië een prominentere rol.

Image module

De accommodatie

We streven naar goed, schoon en comfortabel. We overnachten in aansprekende, regionale hotels waar attent personeel ons in de watten legt. Tijdens zowel de Collen Zwitserland als Collen Oostenrijk hebben we zoals altijd vijf hotels geselecteerd die voldoen aan deze criteria.

Image module

Het eten

Dit geldt ook voor het eten. De regionale keuken staat centraal en we dineren graag tussen de plaatselijke bevolking. Nergens smaakt een kaasfondue beter dan in Zwitserland. Nergens de schnitzel beter dan in Oostenrijk. Dineren gebeurt vaak met de hele groep, al is dit geen verplichting. Je bent gewoon vrij om zelf buiten het hotel te dineren.