Kiwi Challenge

Ons eerste evenement in Nieuw-Zeeland!

Kiwi Challenge

1 maart tot en met 24 maart 2023

Start en finish in Nieuw-Zeeland

  • Drie weken Nieuw-Zeeland ontdekken

  • We doen het Noorder- en Zuidereiland aan

  • Een off road evenement

Image module
Image module

De route

Na de finish van The Amsterdam Sydney Challenge gaan we in december 2023 ons eerste evenement in Nieuw-Zeeland organiseren. Het meest afgelegen land ter wereld bestaat uit twee grote eilanden, het Noordereiland en het Zuidereiland. 

De start is in Auckland op het Noordereiland. De twee eilanden hebben een verschillend karakter en precies op de helft van de Kiwi Challenge varen we over naar het Zuidereiland. 

Image module

Het heuvelachtige Noordereiland kent vulkanisme. Vanaf het midden van het eiland loopt een vulkanisch actieve zone naar het noordoosten. We gaan de geisers in dit gebied bezoeken. 

Het Zuidereiland is het grootst en wordt van noord naar zuid doorkruist door de Nieuw-Zeelandse Alpen. In dit gebergte bevinden zich 17 pieken die boven de 3000 meter uitsteken. De hoogste top in deze bergketen is Aoraki of Mount Cook. Deze gaan wij zeker zien!

Image module

Inspectietrip

Het exacte programma is allemaal afhankelijk van de inspectietrip. Wij gaan Begin 2023 op reis naar Nieuw-Zeeland om het evenement tot in de puntjes voor te bereiden. We rijden de route, bezoeken de hotels en gaan kijken bij de voorgenomen restaurants. We houden jou als deelnemer op de hoogte van de vorderingen.