Afrika Expeditie

Onze eerste Expeditie, door Zuidelijk Afrika met CarChallenge op de achterbank.

Afrika Expeditie

Maart 2025

Namibië, Botswana, Zuid-Afrika.

  • 30 dagen met behapbare etappes.

  • Met een gids van de gebaande paden.

  • Zelf rijden in de Okavango Delta in Botswana.

  • De oversteek van de Makgadikgadi zoutpannen.

  • 5 dagen duinenrijden onder begeleiding.

De route

De start is in Walvisbaai, Namibië. De keuze is aan jou: of wij verschepen jouw auto naar Namibië en weer terug, of wij regelen een huurauto. Een goed uitgeruste 4×4 waarmee ook in de duinen gereden mag worden. In het noorden ga je van de gebaande paden af tussen Walvisbaai en de Skeleton Coast. Met één van onze collega’s ter plekke. Vervolgens verplaats je je individueel richting Botswana en rijd je door de Okavango Delta.

Je steekt de Makgadikgadi zoutpannen over, en het Transfrontier Kgalagadi National Park. De expeditie eindigt in de duinen, in vijf dagen rijd je door het totaal afgesloten gebied ten noorden van Lüderitz. Onder begeleiding uiteraard!

Expedities 002

Accommodatie

Tijdens deze expeditie hebben wij een mix van eenvoudig (als het niet anders kan) en prachtige lodges samengesteld. Tijdens het duinenrijden wordt gekampeerd. Een team van CarChallenge zorgt voor het opzetten van een meer dan prima kamp. Het mooie van de expeditie, je hebt zelf zeggenschap in de accommodatie. Wil je liever in de daktent slapen dan in een luxe lodge? De keuze is aan jou!

Expedities 003

Ondersteuning (op afstand)

Tijdens de Afrika Expeditie rijd je in een groep van maximaal 8 auto’s dezelfde route, je overnacht met elkaar in dezelfde hotels. Op elf dagen worden jullie begeleid door onze collega’s, de overige dagen is er begeleiding op afstand. En je kunt altijd beroep doen op onze collega’s ter plekke. Elk team krijgt van ons een satellietkastje mee zodat we je altijd te hulp kunnen schieten wanneer nodig, op locatie en vanaf afstand kunnen we in technische hulp voorzien.