Inspectietrip Afrika

Blog nummer één

De kop is er af! De nieuwe CarChallenge Toyota is zonder enige problemen aangekomen in Kaapstad, Zuid Afrika. Dit keer verliep de inklaring vlekkeloos. Hierdoor ontstond er ruimte om de nodige aanpassingen aan de auto te laten doen. In Nederland lukte dit niet omdat de levering van de auto één dag voor de verscheping plaatsvond. Te weinig tijd om de auto CarChallenge proof te maken.

Inmiddels zit de eerste week er op. Besprekingen met verschepingsagenten ter plaatse en veel, heel veel onverharde kilometers overwinnen in Namibië. Ook de eerste serieuze beesten zijn gespot. Veruit het mooiste moment: rennende zwarte neushoorns in het bijzijn van één jonger exemplaar.

Dit maakt Namibië adembenemend. Uitstekende off road wegen, uitdagende bergpassen en een kust waarbij de hoge zandduinen soms in zee verdwijnen. Echter is niet alles zo makkelijk toegankelijk. Er zijn gebieden waar je óók wilt rijden en juist daar is een vergunning noodzakelijk. Soms met verplichte gids, soms zonder. Inmiddels is het onderhandelen begonnen om tijdens de zesde etappe van The World Challenge een flink stuk over het strand en door de duinen naar het zuiden te rijden, we houden jullie op de hoogte!

Image
Recommend
Share
Tagged in