The World Challenge Etappe 6

Blog 3

Inderdaad, die olifanten liepen op de route die de Challengers naar het westen van Kenia volgen. Verhard en onverhard wisselen elkaar af en de finish is in een heel speciaal gebied. Midden in het grote niets delft Tata Chemicals sinds 100 jaar mineralen. En precies daar slapen de Challengers ter voorbereiding op een monsterlijke 4×4 etappe de volgende dag.

Overigens is de etappe niet helemaal zonder schade verlopen. De organisatie weet nu wat voor een Masai geit betaald moet worden en de technische man Jeroen sluit vriendschap met de plaatselijke mecaniciens.

Dan de monsterlijke etappe. Deze begint met een behoorlijke vertraging. Het hek op de geplande route is door de eigenaar van de grond hermetisch afgesloten. Uren wachten, een officieel uitziende rekening vereffenen en het hek gaat open. Dan ontvouwt zich een overweldigende etappe die in het donker eindigt aan het Victoria meer. Absoluut een memorabele dag!

De Challengers verlaten Kenia en maken kennis met Uganda. De mensen blijven vriendelijk, het verkeer chaotisch en de grensovergang is een grensovergang zoals je die verwacht; hectisch.

De hoofdstad wordt aangedaan en die zal niet om zijn schoonheid onthouden worden. Wel om het dramatische verkeersinfarct…

Recommend
Share
Tagged in