The World Challenge Etappe 6

Blog 6

Een prachtig natuurgebied in Zambia, South Luangwe. Het tentenkamp wordt gedeeld met nijlpaarden, olifanten en giraffen. Niet geheel ongevaarlijk en één van de deelnemers rent als een blanke Masaai van zijn tent richting de auto. De olifant is geheel niet onder de indruk, de beste man heeft een hartslag van 200 en is blij dat de auto bereikt wordt.

De route door het gebied wordt afgesloten met een rivier doorsteek. Tenminste, afgesloten… Dan begint het pas echt. 4×4 rijden in optima forma. Lage gearing, lage bandenspanning en lage snelheid. Zo wordt één van de kortste etappes van de Challenge toch nog een lange dag.

 

Layer
CarChallenge organiseert al 15 jaar autoreizen. Met je eigen auto, buitengewoon avontuur. Waarbij autorijden en avontuur centraal staan.
Layer

De daaropvolgende etappe is een overgangsetappe naar de hoofdstad van Zambia. Voor de meeste teams een ride in the park, voor een aantal teams een pain in the ass. Politieagenten die hun kans schoon zien om bij te verdienen. Ontbrekende reflecterende stickers op de auto, niet correcte stempels in het paspoort of niet conveniërende wegenbelastingformulieren. Allemaal zeer tijdrovende evenementen die een vlotte etappe in de weg staan, welcome to Africa!

De laatste dag in Zambia wordt doorgebracht in de hoofdstad van het toerisme, Livingstone. De rustdag wordt begonnen met een spectaculaire helikoptervlucht en aansluitend kiezen de teams hun eigen vermaak. Victoria watervallen bekijken, bungeejumpen, raften of gewoon niets doen.

De Challenge wordt vervolgd in Zimbabwe en Botswana, op naar het land met de meeste olifanten van Afrika!

Recommend
Share
Tagged in