The World Challenge Etappe 6

Blog 8

Het begon rustig in Namibië. De hoofdstad Windhoek loopt niet over van activiteit en reikhalzend wordt uitgekeken naar de duinen. Een mooie etappe brengt de Challenge in Walvisbaai van waar uit de duinen wordt ingetrokken. Dat lijkt makkelijker dan het is. De duinen zijn “sperrgebiet” en slechts mondjesmaat worden vergunningen verstrekt. ’s Morgens vroeg een briefing van het begeleidende team en dan begint het avontuur. De eerste afdaling vanaf een duin naar de zee voelt bizar eng, maar uiteindelijk draait niemand zijn hand meer om voor de zoveelste “slip face” (de achterkant van een duintop)

Layer
Layer
Layer

Het kamp wordt opgeslagen en een uitstekende braai valt iedereen ten deel. De volgende ochtend lijkt het konvooi de duinen niet te willen verlaten, 3 uur later dan gepland volgt dan eindelijk de afscheidslunch. Overigens niet voor iedereen, één team lijkt verknocht aan het zand. Een kapot differentieel helpt hen om de zon bijna onder te zien gaan in de waanzinnig mooie duinen van Namibië.

De volgende dag bezoeken een aantal Challengers de Sossusvlei. Het is mooi, maar na 2 dagen duinen toch wel erg toeristisch. Snel door naar het zuiden en op naar de finish in Kaapstad!

Recommend
Share
Tagged in